lauantai 23. tammikuuta 2010

Itsekkyys.

Eilen paikallisessa seurustelubaarissa ystäväni kanssa oli keskustelua itsekkyydestä (ja ei, tämä ei ollut mitään hiprakassa mietittyä hölynpölyä) mietin sitä kuinka vihaan itsekkyyttä esim parisuhteessa jossa esiintyy jo melkein sairaalloista mustasukkaisuutta, koska siitähän se on kiinni että se henkilö on vaan helkkarin itsekäs ja ajattelee omaa persettään ja sen yksinäisyyttä jos toinen henkilö on kolmannen osanpuolen kanssa! Itsekkyyttähän on tietenkin monenlaista niinkun on kaikkia henkisiä tiloja, ja kaikessahan on vaan kyse itsekurista millä sitä itsekkyyttä hallitaan.
"Hyvää" itsekkyyttä on esimerkiksi itsevarmuus joka auttaa esimerkiksi työhaastattelussa paljon! Ole suoraselkäinen ja puhu selkeästi ja tärkein on se että uskot itse mitä sanot, mutta sitten kun itsevarmuus menee yli niin se jälkeen sitä nostetaankin itseään jo toisten yläpuolelle ja tämä on "pahaa" itsekkyyttä, tämän jälkeen henkilö on siinä pisteessä että se on pakko henkisesti tai fyysisesti pitää muut alapuolellaan jotta sen oma itsevarmuus pysyy kasassa! Otetaan kaikki aseet käyttöön ja kävellään nokkapystyssä kaupungilla ja huudetaan "etsä v**u tiedä kuka mä oon"! Tämä tila aiheuttaa parisuhteessakin suurimmat ongelmat kun toinen osapuoli on toista "suurempi" ja kuvittelee omistavansa tän toisen, ei nähdä enään toista siinä rinnalla tasavertaisena vaan objektina joka auttaa sua pääsemään tavotteisiin hinnalla millä hyvänsä! ja siitä objektista ei niin vaan päästetä irti!

Jos tätä soppaa nyt sekoitetaan vielä vähän lisää, niin rupesin miettimään että enkö sitten ole itsekkin helvetin itsekäs kun en päästä ketään lähelleni enkä anna muiden vaikuttaa mielipiteisiini, Monimutkaista tässä on se että kaikissa asioissa ajattelen ennenmuuta muita kuin itseäni, mutta sitten taas olen erittäin tarkka siitä miten muut vaikuttavat omiin mielipiteisiini ja olen tasan oman linjan kulkija, Eli ajattelen helvetisti itseäni samalla kun muut asetan etusijalle itsestäni!

Tästäkin monella ystävälläni voisi olla erinlaisia mielipiteitä, mutta sen takia ne onkin ystäviä kun niillä on erinlaisia mielipiteitä!

np. AlBorosie - Kingston Town

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti